• razgovor uzivo:

    0901-888-884

Saznajte sve o astrološkim sangvinicima: Ovnovi, Bikovi i Blizanci - druželjubivi i izrazito ekstrovertni

Ako ste rođeni u nekom od prolećnih znakova, Ovnu, Biku ili Blizancima imate predispoziciju za sangvinični temperament...A u astrologiji sangvinicnim temperamentom vlada planeta Jupiter.

Saznajte sve o astrološkim sangvinicima: Ovnovi, Bikovi i Blizanci - druželjubivi i izrazito ekstrovertni

U astrologiji sangviničnim temperamentom vlada Jupiter.

Ako ste rođeni u Ovnu, Biku ili Blizancima imate predispoziciju za sangvinični temperament, a ako je vaš podznak (Mesec i Sunce) u nekom od vazdušnih znakova - Blizancima, Vagi ili Vodoliji, vaš temperament je veoma sangviničan.

Vazduh je dominantna odrednica sangviničnog temperamenta. On je topao i vlažan, a njegovo godišnje doba je proleće. Naziv ovog temperamenta dolazi od latinske reči "sanguis", koja znači "krv". Krv je dominantni životni sok, a glavni organ je srce. Sangvinik ima snažno srce i pluća, gde se krv snabdeva kiseonikom. Srce pokreće cirkulaciju krvi i, na simboličnom nivou, podstiče i održava komunikaciju, posreduje između svih delova tela.

Sangvinik je druželjubiv, vedar i podsticajan, izrazito ekstrovertiran i stabilnog raspoloženja. Urođene društvene veštine i znatiželja čine ga društveno korisnim inovatorom koji je uvek spreman za saradnju. Vrlo je brz i spretan, fizički pokretljiv. Velikodušan je i romantičan, večiti optimista. U fizičkom smislu poseduje eleganciju pokreta, ali umerenu građu tela.

Sangvinik je sklon tegobama s cirkulacijom i disanjem. Može imati visok pritisak, proširene vene, razne tegobe sa srcem. Osetljiva su mu i pluća i čitav respiratorni sistem, a bolesti kojima je sklon variraju od astme, preko bronhitisa do čestih upala grla. Često se javlja visoki holesterol i dijabetes. Sangvinik je u stalnom pokretu, društveno aktivan pa se lako fizički iscrpljuje i sklon je nervozi pa može da pati i od nesanice.

Dokle god je zaokupljen svojim društvenim radom, sangvinik neće trebati puno hrane. Da bi zadržao ravnotežu, treba da jede hranu koja hladi, zeleno lisnato povrće, voće, kisele ukuse... Voli slatko, ali bi trebalo da izbegava previše. Za ravnotežu su važne vežbe disanja i boravak u prirodi, gde ima puno svežeg vazduha i vetra; gode mu planinarenje i biciklizam.

Senka Ljubić

http://www.lovesensa.rs/Podeli na Facebook-u

objavio/la: Mimica

objavljen: 2015-10-02

pregleda:

ključne reči: jupiter blizanci ovan bik horoskopBalkan astro centar - pozovite nase astrologe odmah: